Esta web usa cookies propias y analíticas. Al seguir navegando, usted acepta el uso que hacemos de estas. Puede cambiar la configuración de las cookies en cualquier momento.

Aceptar Más información
‘ ACTE INAUGURAL CAPITAL DE LA CULTURA CATALANA-TORTOSA 2021 ‘  | Ernest Sesé -Fotografies- | Fotografía de autor

‘ ACTE INAUGURAL CAPITAL DE LA CULTURA CATALANA-TORTOSA 2021 ‘

tortosa , acte inaugural , capital de la cultura catalana

La Cultura que Vivim.

En un any difícil degut a la pandèmia mundial del Covid-19 i tot el que representa per al sector cultural de la ciutat, aquest passat mes de febrer després de un primer ajornament se ha pogut celebrar l’acte inaugural de la Capital de la Cultura Catalana-Tortosa 2021.

En un teatre auditori Felip Pedrell amb totes les mesures de seguretat i distanciament que ha omplert tots els seients que el nou aforament els permetia se ha representat finalment l’espectacle previst.

Tortosa ha volgut mostrar als Països Catalans a sobre d’un escenari una combinació d’autors referents culturals de la ciutat al llarg de la història conjuntament amb algunes de les figures emergents a l’actualitat, un ampli ventall de propostes que nodreixen la cultura tortosina en un sentit ampli.

Indicar que la imatge del logotip que identifica la capitalitat tortosina de la cultura catalana 2021 es obra del dissenyador Joan Carles Prats, inspirat en un dels elements que rematen la teulada de l'edifici modernista de l'antic escorxador municipal, actualment seu del Museu de Tortosa.

Sinopsi:  L'acte comença amb els parlaments protocol·laris per part de les autoritats assistents a l'acte introduïts per una veu en off que ens acompanyarà durant tot l’espectacle, així mateix entre les diferents actuacions es projecten uns audiovisuals que visualitzen els vuit eixos que volen configurar la capitalitat tortosina al llarg de tot l'any: l'expressió corporal i musical, la creativitat artística, el treball, el patrimoni, la creença, les lletres, la festa i la gastronomia.

Seguidament i en la primera actuació musical se ha presentat l’himne de la Capital de la Cultura Catalana compost per Arturo Gaya i musicat per Jordi Fusté i Josep Lanau, ( un himne als veïns de la ciutat ), els intèrprets han sigut uns dels grans ambaixadors de la cultura tortosina, els Quicos.

Els alumnes de l'escola municipal de teatre de Tortosa han representat fragments de la recuperació d'uns textos del folklorista tortosí Joan Moreira amb l’espectacle titulat “ Un poc de Moreira”.

La formació Accent Ensemble ens ofereix varies peces dels grans mestres lírics de la ciutat, Joan Monclús i una peça inèdita de Felip Pedrell, tot això acompanyat per la veu de la soprano Cecília Aymí.

Seguim amb una proposta de creació videoartística “ Essència 2.0 ” ( dansa a l'interior del museu ), interpretant també en directe fragments de la mateixa a càrrec de Marta Viladrich -ballarina - i Manel Miró - al piano -.

Una barreja entre modernitat, tradició i mestissatge es el que aporten els grups “ Els Gitanets “ ( rumba ) amb Blai Batista a la percussió i veu, amb la formació de músiques urbanes “ Local ” amb Anni Talarn, que interpreten diverses cançons conjuntament i per separat amb dansa inclosa. El públic assistent va agrair esta barreja amb aplaudiments, el que va fer va fer pujar l'ambient de la sala.

Per finalitzar l’acte Quico el Celio, el Noi i el Mut de Ferreries ofereixen una versió ampliada conjuntament amb els altres grups musicals participants del himne de la Capital de la Cultura Catalana-Tortosa 2021.

Espai escènic:  Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa.

Resum fotogràfic:  Ernest Sesé ‘ Les Meues Fotografies ‘
Comentarios

Jbiwdk

16/02/24

order triamcinolone 10mg without prescription triamcinolone 4mg without prescription buy triamcinolone tablets

Comfwx

17/02/24

clarinex medication order clarinex for sale brand clarinex

Jfmyrs

18/02/24

cenforce for sale online buy cenforce 100mg generic cenforce cost

Onqvnh

19/02/24

brand claritin 10mg buy cheap loratadine order loratadine online

Ycvpde

19/02/24

buy chloroquine 250mg generic aralen 250mg for sale chloroquine 250mg drug

Chwbaxoto

19/02/24

metformin side effects in women

Fqspbx

20/02/24

dapoxetine 30mg tablet misoprostol 200mcg pills buy generic cytotec

Hverbo

20/02/24

order metformin 500mg glycomet 500mg uk glycomet online

Myvywd

22/02/24

xenical tablet buy diltiazem buy diltiazem

XthfUphoN

22/02/24

half life of lisinopril

Tleiak

22/02/24

buy generic atorvastatin online purchase atorvastatin buy lipitor 40mg without prescription


Deja tus comentarios...